Facelifting nitima

Starenje je prirodan i neizbežan proces, pored bezbroj dobrih stvari suočićemo se i s onim lošim - opuštenom, izboranom kožom koja je izgubila jedrinu. Možemo li nešto uraditi da uklonimo i smanjimo znakove starenja kože? Možemo, i to bez hirurške intervencije kojom se uklanja višak kože i zateže lice. Metoda zatezanja kože nitima je bezbolna procedura kojom podstičemo kožu da luči kolagen. Poznato je da kolagen našu kožu čini čvrstom, jedrom i mladom, ali isto tako, tokom godina, njegovo prisustvo opada. Rezultat je sve opuštenija koža lica koja nekad čini da izgledamo starije nego što jesmo.

Za šta se u estetskoj medicini koristi facelifting nitima?

+ - Kako deluje facelifting nitima?

Tako što se u različite slojeve kože ugrađuju biorazgradive niti koje podstiču proizvodnju kolagena - to bi bilo najjednostavinije objašnjenje. Sam metod se izvodi kombinovanjem resorptivnih niti, uz primenu posebno hranljivih koktela koji će dodatno podstaći negu kože. Prisustvo niti zateže kožu lica, ali i aktivira proizvodnju kolagena - zato je koža zategnutija, punija, izražene bore su minimalne, a manjih bora više nema.

+ - Kako izgleda proces i koliko traju rezultati?

Proces je bezbolan, obavljamo ga pod lokalnom anestezijom, a za 10-ak minuta slobodni ste da idete kući. Najbolje od svega što su rezultati vidljivi odmah - koža je vidno zategnutija neposredno nakon ovog tretmana. Rezultatima zatezanja lica nitima bićete zadovoljni oko 12 meseci, a nakon toga preporučujemo da ponovite proces. Ponovnim zatezanjem lica nitima rezultati će biti sve trajniji.

+ - Kome je namenjen facelifting nitima?

Svima koji žele zategnutu i jedru kožu, čvrstu i mladoliku. Najbolje rezultate ćete primetiti na donjoj trećini lica - ako imate spuštene obraze, izražene nazolabijalne bore, nedefinisane konture lica. Napravite savršen izbor za svoju kožu lica - učinite da izgleda uvek sveže, odmorno i zanosno.

Zapratite nas i na društvenim mrežama Instagram i Facebook i budite u toku sa svim novostima iz estetske medicine.

Instagram